top of page

VAN WORKSHOP NAAR WENSHUISJE

 

In 2021 begon ik met het geven van creatieve schrijfworkshops aan basisscholen onder de naam Klasseverhaal. Kinderen leren bij deze workshop zélf een verhaal schrijven over 'De vrije vogel en de angsthaas'. Twee personages die gedreven worden door angst of verlangen.

 

Door de fantasie te gebruiken, ontdekken kinderen wat de personages gaan meemaken en welke omgeving of sfeer daarbij een rol speelt. De kinderen bedenken een kort verhaaltje van begin tot eind en maken hier passende illustraties bij. Een groot vel, waar de kinderen samen aan werken, resulteert in een eigen boekje. 

Uiteindelijk hebben de verhalen van deze kinderen mij zó geïnspireerd dat ik tot het idee van een wenshuisje ben gekomen.

De workshops zijn nog steeds te boeken :) 

Ondertussen zijn de wenshuisjes vol in ontwikkeling.

IMG_20220807_161420.jpg
Briefkluismetkind.png

DE WENSHUISJES

In ieder verzonnen verhaal schuilt een kern van waarheid. Tijdens de workshop van Klasseverhaal schrijven kinderen in groepsverband een fantasieverhaaltje. Tussen de regels door merkte ik soms hele specifieke thema's op en daarbij de behoefte van sommige kinderen om gehoord te worden.

 

Ik voelde sterk de noodzaak om het kind met zorgen, ook individueel te kunnen bereiken. Hoe delen kinderen nu hun gevoelens op school en met wie? Richten scholen zich vooral op het bespreekbaar maken van dromen en zorgen? En hoe bereik je dan de kinderen die het lastig vinden over hun "pijn" te praten? Want voor het kind aan de bel trekt, moet het nog wel naar de deur durven lopen. 

 

Zou een systeem waarmee kinderen anoniem hun gevoelens kunnen delen, de drempel doen verlagen? Dit ben ik momenteel aan het onderzoeken door het laten plaatsvinden van verschillende pilots. Onder het kopje wenshuisje lees je meer over de ontwikkelingen van dit nieuwe zorgsysteem.  

 

bottom of page