top of page

Een vrije vogel & een angsthaas

Mensen typeren mij weleens als een vrije vogel. Vrouw van de wereld.

Niet bang voor het onbekende. Een lefgozer. Een veelzijdige gelukszoeker.

Een levensgenieter van de kleinste dingen. 

De buitenwereld heb ik altijd minder spannend gevonden dan de binnenwereld. Want daar vertoeft de angsthaas. Die stiekem vreest voor een autonoom bestaan. Angst en verlangen liggen dus héél dicht bij elkaar. Mensen met wensen zullen dit herkennen.  

Dat ik mijn creativiteit in wil zetten voor een maatschappelijk belang, daar ben ik van overtuigd! Ik ben geïnspireerd door Helena van Engelen die zich met Stichting Kuychi ontfermt over kansarme kinderen in Peru. Of Blake Mycoskie van TOMS met zijn visie 'one for one'. En door alle andere mensen die hun creativiteit inzetten voor een betere toekomst voor kinderen. Iets bijdragen, hoe klein of groot ook, dat wil ik ook! 

Vanuit mijn innerlijke behoefte om iets bij te dragen aan het welbevinden van kinderen op de wereld, heb ik het Wenshuisje bedacht. Iets dat ontstaan is als een schrijfworkshop en heeft geleid tot het ontwikkelen van een zorgsysteem. Met dit initiatief hoop ik kinderen een stem te geven. Een ideaal dat niemand beter kan verwoorden dan Stichting Kuychi:

 

"Todo nino tiene derecho a ser amado, sonar y aprender" 

"Ieder kind heeft het recht geliefd te worden, te dromen en te leren." 

 

 

 

bottom of page