top of page

WORKSHOP PROGRAMMA

Afbeelding van Zana.jpg

Creatief, sociaal & educatief 

 

De workshops zijn primair gericht op het stimuleren van de fantasie van kinderen. Daarnaast heeft het project ook een sociaal en filosofisch belang. Zo leren kinderen samenwerken met klasgenoten en onbewust na te denken over angsten en verlangens. 

Kerndoelen

 

De workshops dragen bij aan de algemene taalontwikkeling. Kerndoelen 5, 9 en 12 uit het Nederlandse SLO worden tijdens de workshop versterkt. 

Groep 4, 5 & 6

De workshop is ontwikkeld voor één klas (dit mag ook een samengestelde klas zijn) van groep 5 of 6. Eind groep 4 is optioneel. De spellen en opdrachten zijn geschikt voor ieder niveau. Bij alle opdrachten experimenteren we met beeld en taal. 

Groepsindeling

 

Kinderen moeten zich emotioneel veilig voelen om zich creatief te kunnen uiten.

Aan de leerkracht daarom ook het verzoek om een indeling van groepjes van 3 tot 4 kinderen te maken. 

Boekje

 

De workshop resulteert in één grote poster die je kunt vouwen tot een boekje. Deze poster wordt verzorgd door Klasseverhaal en is in de basis zo opgemaakt, dat het met twee A3-tjes te kopiëren is. Zo kan ieder kind een poster mee naar huis nemen van het eindresultaat van zijn groepje. 

IMG_20220729_143307.jpg

WAT GAAN WE DOEN? 

Het proces van het bedenken en het maken van een verhaal staat centraal.

 

Met een dobbelspel roepen de kinderen eerst woorden op vanuit het onderbewustzijn. Deze woorden dienen ondersteunend voor de tweede opdracht: een storyboard invullen van acht scènes. Dit vormt het uitgangspunt van een spannend stukje verhaal.

 

Door middel van verschillende voelboxen gaan we het schrijfproces bewust meer vanuit het gevoel beleven. Op het einde van de les gaan de kinderen de personages tekenen.

 

Handmatig stellen we alles samen tot een boekje. Na de workshop weten kinderen hoe een verhaal tot stand komt en hoe ze hun fantasie doelbewust kunnen inzetten. 

 

PRAKTISCHE INFO

Klasseverhaal verzorgt alle materialen die nodig zijn voor de workshop: 

storyboards, voelboxen, het dobbelspel, 

ecoline- en waterstiften en aquarelpapier.

Tijdsduur: 2,5 uur

Investering: € 395, vrijgesteld van BTW

Voor scholen met een kleiner budget, denken we graag mee in mogelijkheden. Zo kunnen we het aquarelpapier met de ecolinestiften vervangen voor tekenpapier met stift. In deze vorm worden de posters vooraf geprint op A2-formaat in plaats van handmatig opgemaakt. Dit is een minder bewerkelijke voorbereiding terwijl de workshop ook dan resulteert in een poster die je kunt vouwen tot een boekje. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Steun automatisch het goede doel

Een deel van de investering van de workshop gaat naar Stichting Kuychi.

Benodigdheden

- Een digitaal schoolbord om de PowerPoint te kunnen presenteren.

- Heb je ook een timer? Dan maken wij daar graag gebruik van! 

Reiskosten

Voor de workshop wordt er een reiskostenvergoeding berekend van €0,19 cent per kilometer.  

Aan het schrijven.jpg
IMG_20210714_114645_edited.jpg

"Wie dingen weggooit, heeft ideeën"

A.L. Snijders - Over schrijven

bottom of page